Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kun tahto, yhtenäisyys ja sydän voittivat taidon, ylimielisyyden ja nimimiehet

Urheilu
 
MICHAEL DALDER / Reuters
Walesin päävalmentaja Chris Coleman juhli joukkueensa lohkovoittoa Toulousessa 20. kesäkuuta.
Walesin päävalmentaja Chris Coleman juhli joukkueensa lohkovoittoa Toulousessa 20. kesäkuuta. Kuva: MICHAEL DALDER / Reuters

Tahto, yhtenäisyys ja sydän ovat piirteitä, jotka ovat jääneet futiskeskustelussa paitsioon monien vuosien ajan. Viime vuosina keskustelun ytimessä ovat olleet pallonhallinta, taito sekä pelin taktiset aspektit kuten peliasennot ja erilaiset tilanteenvaihdot.

Nämä kisat ovat jo tässä vaiheessa näyttäneet, että tahto, yhtenäisyys ja sydän ovat ominaisuuksia, jotka kuitenkin ratkaisevat, toteutuvatko joukkueiden taktiset suunnitelmat. On ollut itse asiassa jopa virkistävää nähdä, kuinka joukkueurheilulle tyypilliset piirteet ovat hallinneet estradia vuosien tauon jälkeen.

Kreikan Euroopan mestaruutta voidaan pitää edellisenä esimerkkinä vastaavasta – ja sekin muistetaan valitettavasti puolustusvoittoisuudesta, vaikka sitä voisi pitää juuri kollektiivin voimannäytteenä. Kreikka pelasi muita suuremmalla sydämellä ja järjesti yhden kisahistorian isoimmista yllätyksistä.

Tahto ja yhtenäisyys näyttäytyvät usein puolustusvoittoisuutena, jolloin niiden tietynlainen kauneus unohtuu. Pelaaminen joukkueelle, vaikka se tarkoittaisikin ylimääräisten juoksuaskeleiden ottamista, on kaunista katseltavaa. Tästä parhaimpia esimerkkejä ovat kisoissa olleet niin Islanti, Unkari, Wales, Irlanti kuin Pohjois-Irlantikin. Pelaajat eivät kentällä mieti, että ”minun ei kuulu juosta tuohon palloon, koska se on joukkuekaverini tehtävä”. Päällimmäisenä mielessä on joukkueen kokonaisvaltainen etu.

Hyvä esimerkki laiskasta ja ylimielisestä suhtautumisesta puolustamiseen oli Cristiano Ronaldon puolustaminen Unkarin 3–2-maaliin johtaneessa tilanteessa. Epäselväksi jäi purkiko Ronaldo tilanteen jälkeisellä riehumisellaan turhautumista omaan puolustamiseensa vai joukkuekavereidensa tekemisiin – vastausta tähän ei saatu, koska hän kieltäytyi vastaamasta toimittajien kysymyksiin pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Niin sanottujen ennakkosuosikkien (lähinnä viittaan Espanjaan ja Englantiin) lepsuilu lohkovaiheessa aiheutti sen, että käytännössä kaikki eurooppalaisen futiksen suurmaat ovat samalla puolella kaaviota. Tämä tarkoittaa sitä, että monta suomalaistenkin suosikkimaata putoaa kisoista jo hyvissä ajoin ennen finaalia. Toisaalta se myös mahdollistaa jonkun pienemmän maan etenemisen jopa finaaliin asti.

Mieleen muistuu Englannin vuonna 1996 isännöimät EM-kisat. Silloin finaalissa kohtasivat Saksa sekä yllättäjä Tshekki. Ottelun lopputulos oli pienen pojan mielestä väärä – saa nähdä miten tällä kertaa käy.

-Kynämies

http://static-gatling.nelonenmedia.fi/file/sites/default/files/img/380393d0beed3e543b8abbd49f08a41bea043113-2664096-hs_kottilat_em_insertti_230616_01.jpg
Kottilat testasivat: Näin vaikea on osua pilkulta tolppaan
HSTV:n Kottilat testaavat EM-kisojen unohtumattomimpia suorituksia. Tällä kertaa veljekset yrittävät toistaa Cristiano Ronaldon epäonnista tolppaosumaa rangaistuspilkulta.
http://static-gatling.nelonenmedia.fi/file/sites/default/files/img/7abd7a72bf93b91620d6b41040859cfaba2fe374-2664094-HS_KOTTILAT_230616_03.jpg
Kottilat: Ennakkosuosikeilla kivinen tie EM-finaaliin
Jalkapallon EM-kisoissa ennakkosuosikeilla on lohkovaiheen jälkeen edessään poikkeuksellisen kivinen tie. Esimerkiksi joukosta Saksa, Italia, Espanja, Ranska ja Englanti vain yksi voi yltää finaaliin. Katso HTSV:n Kottiloiden arvio jatkopelien asetelmista.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!