Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sosiaalityöntekijä osaa kohdata raiskauksen uhrin

Terveydenhuollossa työskentelee korkeasti koulutettuja sosiaalityöntekijöitä, joilla on valmiudet kohdata vakavia ja kriisiytyneitä elämäntilanteita.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Potilas ilman sairautta toi esiin kokemuksensa päivystyksessä raiskatuksi tulemisen jälkeen. Kirjoittajan mukaan hoitohenkilökunta oli jättänyt hänet yksin odottamaan poliisia, eikä kukaan ollut tullut kysymään hänen vointiaan. Kirjoittaja kuvasi kohteluaan: ”Kuin ruttoa sairastava olin eristettynä kopissa, johon kaikki näkivät mutta kukaan ei uskaltanut tulla sisään.”

Olisi ollut hyvä, jos sosiaalityöntekijä olisi ollut paikalla. Terveydenhuollossa työskentelee korkeasti koulutettuja sosiaalityöntekijöitä, joilla on valmiudet kohdata vakavia ja kriisiytyneitä elämäntilanteita. He ovat tärkeä osa terveydenhuollon moniammatillista työryhmää ja osaltaan varmistavat potilaan kokonaisvaltaista hyvää hoitoa. Kirjoittajan kuvaamassa tilanteessa sosiaalityöntekijän läsnäolo olisi mahdollisesti parantanut raiskatuksi tulleen kokemusta.

Vireillä olevan päivystystoiminnan uudistukseen tähtäävän lakimuutoksen yksi tavoite on tuoda sosiaalityön osaamista päivystykseen. Toivottavasti uudistuksella pystytään varmistamaan sosiaalityön entistä parempi saatavuus terveydenhuollon päivystyksessä.

Katariina Bärlund

valtiotieteiden maisteri, sosiaalityön jatko-opiskelija

Teija Frangén

valtiotieteiden maisteri

Miia Ståhle

valtiotieteiden maisteri, puheenjohtaja

Terveyssosiaalityöntekijät ry

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Hesarin tilaajien arvostamia

Uusimmat