Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranska eteni EM-finaaliin – Griezmann tarjosi hurjan näytöksen kotiyleisölle

Hallitseva maailmanmestari Saksa joutui nöyrtymään Ranskan käsittelyssä jalkapallon EM-kisojen välierässä.

Urheilu

Christian Hartmann / Reuters
Antoine Griezmann juhli toista maaliaan villisti.
Antoine Griezmann juhli toista maaliaan villisti. Kuva: Christian Hartmann / Reuters

Se oli Antoine Griezmann -show! Ottelun parhaasta pelaajasta ei ollut epäselvyyttä, kun Ranska voitti Saksan EM-välierässä maalein 2–0.

Griezmann teki Marseillessa pelatun ottelun molemmat maalit. Ensimmäinen syntyi avausjakson päätteeksi rangaistuspotkusta.

Saksan kapteeni Bastian Schweinsteiger meni pääpalloon kädet ylhäällä, ja osui pelivälineeseen kädellään. Erotuomari Nicola Rizzoli vei pallon pilkulle.

Griezmann laukoi rangaistuspotkun hänestä katsottuna maalin vasempaan kulmaan.

Toinen maali syntyi 70 peliminuutin jälkeen, kun Griezmann ehti ensimmäisenä Saksan maalivahdin Manuel Neuerin tarjoamaan irtopalloon.

Griezmann tökkäsi pallon kärkipotkulla verkkoon ja Ranska meni menojaan.

Griezmannilla oli ottelussa monta tekopaikkaa. Ensimmäinen tuli kuuden peliminuutin jälkeen. Griezmann laukoi pilkun kohdalta, mutta Saksan Manuel Neuer sai näppinsä väliin hieman vaisuksi jääneeseen laukauseen.

Saksa hallitsi Ranskan räväkän alun jälkeen ensimmäistä puoliaikaa.

Kun kone lähti käyntiin, tekopaikkoja tuli liukuhihnalta. Saksan ensimmäinen maalitilanne nähtiin 13 minuutilla, kun Thomas Müller sai pallon rangaistusalueella. Müller epäonnistui yrityksessään täysin, ja pallo meni maalista ohi.

Sen jälkeen tekopaikkoja oli Emre Canilla, Toni Kroosilla, Bastian Schweinsteigerillä ja uudelleen Müllerillä, mutta Ranskan verkko ei heilunut.

Avausjakso sai saksalaisittain pahimman mahdollisen päätöksen, kun Schweinsteiger pelasi palloa kädellään rangaistusalueella ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku.

Kotiyleisö pääsi juhlimaan ensimmäisen kerran, kun Griezmann vei Ranskan 1–0-johdossa tauolle.

Toisen puoliajan alussa Ranska löi lisää vettä myllyyn. Kärjessä häärineet Griezmann ja Olivier Giroud järjestivät pari maalitilannetta.

Rynnistyksen jälkeen Saksa sai taas otteen pelistä, mutta vaaralliset tekopaikat olivat vähissä.

Saksan haavoittuvainen puolustus kohtasi lisäongelmia, kun Jerome Boateng loukkaantui reilun 60 minuutin pelin jälkeen. Luottotoppari Mats Hummels oli jo valmiiksi pelikiellossa.

Tässä vaiheessa Saksan topparipari oli Shkodran Mustafi Benedikt Höwedes, joka oli vaikeuksissa muutaman Ranskan vastaiskun kanssa.

Ranska siirtyi 2–0-johtoon 70 peliminuutin jälkeen. Saksan maalivahti Neuer tuli keskitykseen yli-innokkaasti vastaan, eikä saanut liimattua palloa.

Griezmann oli ensimmäisenä irtopallossa paikalla, ja laittoi kärkkärillä pallon maaliin.

Ottelun lopulla Griezmann pääsi puolittaiseen läpiajoon ja haki jo hattutemppua, mutta sillä kertaa laukaus jäi vaisuksi.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa Saksa haki kavennusta vimmatusti. Muun muassa Julian Draxler laukoi tulisen vapaapotkun, jonka tarkkuudessa oli pientä hiomista.

Lisäajalla Ranskan maalivahti Hugo Lloris esitti huikean haamupelastuksen. Saksalaispuolustaja Joshua Kimmichin pusku näytti jo varmalta maalilta, mutta Llorisin vasen käsi ilmestyi kuin tyhjästä pallon eteen.

Ranska eteni EM-turnauksen loppuotteluun, jossa se kohtaa Portugalin sunnuntaina kello 22.

Pronssiottelua ei EM-kisoissa pelata, joten Saksan turnaus päättyi tähän otteluun.

Kai Pfaffenbach / Reuters
Antoine Griezmann vei Ranskan 1–0-johtoon.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Puolivälierät

Torstai 30.6.
22.00 Puola–Portugali Yle TV2 (Marseille)

Perjantai 1.7.
22.00 Wales–Belgia Yle TV2 (Lille)

Lauantai 2.7.
22.00 Saksa–Italia Yle TV2 (Bordeaux)

Sunnuntai 3.7.
22.00 Ranska–Islanti Yle TV2 (Saint-Denis)

Välierät

Keskiviikko 6.7.
22.00 Välierä (30.6. ja 1.7. pelattujen puolivälierien voittajat) Yle TV2 (Lyon)

Torstai 7.7.
22.00 Välierä (2.7. ja 3.7. pelattujen puolivälierien voittajat) Yle TV2 (Marseille)