Pelikone.fi

Usein kysytyt kysymykset

Jos sinulla on kysymyksiä, nyt on aika kysyä. Autamme mielellämme ystävää hädässä! Olemme tehneet usein kysytyille kysymyksille foorumiaiheen johon jokainen voi kirjoittaa haluamiaan kysymyksiä.

Näytä kaikki vastaukset / Piilota kaikki vastaukset

  1. 1. Yleistä

    Minulla on ongelma, kenelle kerron siitä?

    Jos sinulla on kysyttävää jostakin Pelikoneeseen liittyvästä, niin voit ottaa yhteyttä ylläpitoon sähköpostilla osoitteessa admin(at)pelikone.fi tai pienemmissä kysymyksissä esimerkiksi käyttäjään Bob. Bob on sympaattinen kaveri. Ylläpitäjän tunnistat vihreästä hirviöstä avatarkuvassa tai "Ylläpitäjä" tekstissä profiilin "Status" kohdassa.

  2. Mikä on ylläpitäjä?

    Ylläpitäjät pitävät huolta Pelikoneesta. Yleensä muutokset tai sivuille ilmestyvät ilmoitukset ovat ylläpitäjien tekemiä. Kaikki Pelikoneen ylläpitäjät kuuluvat henkilökuntaan. Ylläpitäjän tunnistat vihreästä hirviöstä avatarkuvassa tai "Ylläpitäjä" tekstissä profiilin "Status" kohdassa.

  3. Ylläpitäjäksi esittäytyvä henkilö haluaa tietää tunnukseni ja/tai salasanani.

    Jos saat sähköpostin Pelikoneelta on loppuosa aina (at)pelikone.fi. Lisäksi Pelikoneen ylläpito ei koskaan kysy salasanaasi. Älä siis luovuta salasanaasi kenellekään.

  4. Miten pääsee ylläpitäjäksi?

    Suoranaisesti Ylläpitäjäksi käyttäjät eivät pääse. Kutsumme kuitenkin aktiivisia ja hyväkäytöksisiä käyttäjiä käyttäjämoderaattoreiksi.

  5. Mikä on käyttäjämoderaattori?

    Moderaattori on valvoja. Moderaattori pitää huolta siitä, että käytös Pelikoneen keskusteluissa pysyy mieluisana. Moderaattori voi myös huoltaa tiettyjä asioita Pelikoneessa. Jos käyttäjällä on jokin muihin käyttäjiin liittyvä ongelma niin myös moderaattori voi auttaa asiassa. Moderaattorin tunnistaa hänen käyttäjäsivullaan olevasta moderaattorin ikonista. Myös statuksen kohdalla lukee "Moderaattori".

    HUOM: Moderaattorin työ on vapaaehtoistyötä, eikä siitä makseta moderaattoreille.

  6. Lapseni pelaavat usein Pelikoneessa ja haluaisin lisätietoa palvelusta.

    Suosittelemme kaikkia vanhempia lukemaan Tietoa vanhemmille -osion. Siellä selitetään kattavasti Pelikoneen materiaalista ja valvonnasta.

  7. Onko sivulle rekisteröityminen pakollista?

    Ei ole. Pelikoneessa voi helposti pelata nettipelejä myös rekisteröitymättä. Jos haluat kuitenkin esimerkiksi lähettää viestejä muille pelaajille, kirjoittaa kommentteja, chattailla, luoda hahmon itsellesi, kirjoittaa foorumille tai tallentaa tuloksiasi pistepelien listalle niin sinun on rekisteröidyttävä. Myös jotkin pelit voivat vaatia rekisteröitymistä.

  8. Rekisteröidyin, mutta en saanut aktivointiavainta sähköpostiini.

    Tarkista sähköpostistasi myös roskapostilaatikko. Jotkut roskapostisuodattimet saattavat estää esimerkiksi kaikki automaattisesti lähetetyt viestit. Jos viestiä ei löydy sieltäkään, voit olla yhteydessä ylläpitoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: admin(at)pelikone.fi

  9. Mikä on musta lista?

    Mustalla listallasi oleva käyttäjä ei voi kirjoittaa sinulle viestejä. Näin voit itse puolustautua mahdollisia epätoivottuja viestejä vastaan. Lisää käyttäjä mustalle listallesi hänen profiilinäkymässään olevasta napista. Musta lista toimii vain rekisteröityneillä käyttäjillä.

  10. Miten hahmoni voi poistaa?

    Emme haluaisi menettää yhtään kaveria, mutta jos haluat poistaa hahmosi ja nimimerkkisi Pelikoneesta, niin lähetä poistopyyntö osoitteeseen admin(at)pelikone.fi. Ilmoita viestissä hahmosi nimi ja selkein sanoin se, että haluat poistaa hahmosi. Lähetä viesti siitä osoitteesta, joka on merkitty Pelikoneen käyttäjällesi. Jos haluat tuhota käyttäjäsi, niin tuhottua käyttäjää ei voi palauttaa takaisin Pelikoneeseen vaan menetät kaikki viestisi, kaverilistasi sekä suosikkipelien listasi.

  11. Mitä ovat saavutukset?

    Kun rekisteröitynyt käyttäjä tekee erilaisia asioita Pelikoneessa hän voi saada siitä saavutusmerkin. Saavutusmerkkejä saa mitä erilaisimmista asioista.Saavutuksen voi saada vaikka pelaamalla tarpeeksi monta peliä tai katsomalla tarpeeksi monen käyttäjän profiilia. Monella saavutuksella on kolme tasoa; pronssi, hopea ja kulta. Mitä enemmän olet jotain asiaa tehnyt sitä korkeamman tason saavutuksen siitä voit saada. Täältä löydät listan eri saavutuksista: http://pelikone.fi/saavutukset

  12. Mitä ovat tasot?

    Käyttäjä saa pisteitä tekemällä erilaisia asioita, saamalla saavutuksia ja pelaamalla pelikoneessa. Mitä enemmän pelaajalla on pisteitä sitä korkeammalle tasolle käyttäjä nousee. Pelikoneessa on tällä hetkellä yhdeksän eri tasoa. Tasot ja niille vaadittavat pistemäärät ovat Aloittelija 0 pistettä, Harjoittelija 100 pistettä, Aktiivinen 300 pistettä, Pelaaja 600 pistettä, Veteraani 1000 pistettä, Ekspertti 1500 pistettä, Tähti 2200 pistettä, Legenda 3000 pistettä ja Eeppinen 6000 pistettä,

  13. 2. Nettipelit

    Mitä pelejä Pelikoneen Nettipelit pelit ovat?

    Pelikoneen nettipelit ovat Flash –pelejä. Niihin tarvitset Flash soittimen, jonka voit ladata täysin ilmaiseksi täältä. Pelikoneessa on myös muutama JAVA- ja Unity -liitännäistä käyttävä peli, mutta näissä tapauksissa asiasta on aina ilmoitettu pelin kuvauksessa.

  14. Kun koitan pelata jotakin nettipeliä, niin peli ei toimi.

    Yleisin syy pelin toimimattomuuteen on Flash –soittimen puuttuminen. Voit ladata uusimman Flash –soittimen itsellesi täältä.

    Toinen hyvä keino on koittaa ladata sivu uudelleen. Joskus peli voi latautua väärin ja peli ei toimi.

    Ruutu jää mustaksi: Yleisimmät syyt mustaan ruutuun ovat joko jokin mainoksia estävä ohjelma tai liian korkeat internetin turva-asetukset. Jos koneellasi on mainoksia estävä ohjelma, niin koita joko ottaa se pois päältä pelin ajaksi tai ohjelman asetuksista sallia Pelikoneen mainokset. Jos taas internetin turva-asetukset ovat liian tiukat, niin vaihda turvatasoa vaikka väliaikaisesti pienemmälle ja kokeile pelata jotakin peliä. Emme kuitenkaan suosittele jättämään turva-asetuksia pienemmälle tasolle, ellei käyttäjä tiedä tarkalleen mitä tekee.

    Jos sinulla on mahdollisuus kokeilla peliä jollain toisella internet selaimella, niin kokeile myös sitä.

  15. Pelin yhteydessä minulle tulee ilmoitus että olen voittanut jotain ja minua pyydetään ottamaan yhteyttä.

    Yleensä voittoilmoitukset ovat suosittu tapa markkinoida jotakin internetissä. Voit siis omalla vastuullasi selvittää mistä on kyse, mutta yleensä jotakin koitetaan myydä. Huomaa myös, että jos voittoilmoitus on esimerkiksi "Olet miljoonas pelaaja!" ja peliä onkin pelattu vaikka 2 000 000 kertaa, niin kyseessä on varmasti mainos.

  16. Miten pelejä voi lähettää?

    Pelien lähetyssivu löytyy sivuston alaosasta "Lähetä" linkistä. Lähetyssivu sisältää myös pelien lähetysohjeet.

  17. Joissain peleissä minulta pyydetään uutta sisäänkirjautumista.

    Jotkut pelit voivat sisältää moninpelin tai jonkun tavan tallentaa peli nimimerkille. Sisäänkirjautuminen voi olla vain tapa säilöä hahmosi pelin sisällä.

    Pottipelit taas ovat pelejä, jotka toimivat täysin eri osiossa muun Pelikoneen kanssa. Ne tarvitsevat kirjautumisen, jotta voit voittaa hahmollesi jalokiviä ja muokata Pottipeli hahmoasi. Siksi normaali kirjautuminen Pelikoneeseen ei riitä.

  18. Pelatessani peliä nuolinäppäimillä, kuvaruutu pomppii ylös ja alas.

    Tämä johtuu siitä, että internetselain on aktiivisena pelin sijaan, jolloin näppäimistökomennot koskevatkin selaimen toimintaa. Klikkaa kerran peliä, niin peli aktivoituu ja ongelman pitäisi poistua. Sama koskee sitä, jos välilyöntiä painamalla kuva hyppää alaspäin.

  19. Mikä on Onnenpyörä?

    Pelikoneen omassa Onnenpyörä-pelissä voit voittaa vaihtuvia palkintoja keräämällä pisteitä ja ostamalla niillä arpalippuja. Jotta voit pelata Onnenpyörää tulee sinun olla rekisteröityneenä Pelikoneen käyttäjäksi. Onnenpyörän arvonnassa voittaneille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

  20. 3. Ladattavat

    Mitä ovat ladattavat pelit?

    Ladattavat pelit ovat nimensä mukaisesti omalle tietokoneelle ladattavia pelejä. Ladattavat pelit ovat monimutkaisempia, kuin perinteiset internet selaimessa pelattavat pelit ja siksi suurikokoisempia. Koko version avaaminen myös maksaa toisin kuin normaaleissa selaimessa pelattavissa nettipeleissä. Jokaista ladattavaa peliä voi kokeilla tunnin ajan täysin veloituksetta.

  21. Pyörivätkö ladattavat pelit vanhalla tietokoneellani?

    Ladattavat pelit on suunniteltu juuri hieman kevyemmillekin koneille. Siksi niihin riittää toki myös vanhempikin kone. Jokaista ladattavaa peliä voi testata tunnin ajan, ja testaaminen onkin hyvin suositeltavaa ennen ostoa.

  22. Mihin otan yhteyttä ladattavan pelin ongelmatapauksessa?

    Jos sinulla on ongelmia ladattavien pelien kanssa tai kysyttävää ladattavista peleistä, voit olla meihin suoraan yhteydessä sähköpostilla: ladattavat(at)pelikone.fi

  23. 4. MMO-pelit

    Mitä ovat MMO-pelit?

    MMO-pelit ovat pelejä, joissa pelataan muiden pelaajien kanssa moninpelimaailmassa. Jokaisella MMO-pelillä on omat käyttöehdot sekä säännöt esimerkiksi ikärajoista. Lisätietoa eri MMO-peleistä löydät kunkin pelin omasta ohjeosiosta.

  24. 5. Poletit

    Mitä ovat poletit?

    Poletit ovat Pelikoneessa käytössä olevaa virtuaalivaluuttaa. Poletteja voi ostaa verkkopankkiostona tai tekstiviestillä. Poletteja voi vaihtaa Slottis-pelin pelimerkkeihin. Vaihdettuja pelimerkkejä ei voi vaihtaa takaisin poletteihin. Poletteja on voinut aikaisemmin käyttää Pelikoneessa hahmoeditorissa. Poletteja kutsuttiin aikaisemmin "nachoiksi".